Kotisivujen suunnittelu

Kotisivujen toimintaan vaikuttaa mm. se, millä selaimella (engl. browser) niitä katsellaan. Jokaisessa selaimessa on omat erityispiirteensä ja yhdelle selaimelle suunniteltu sivusto voi näyttää täysin erilaiselta toisessa. Yleisin selain on Internet Explorer, jota käyttää yli puolet suomalaisista. Muita yleisiä selaimia ovat Mozilla, Google Chrome ja Opera. FINNWEB sivut suunnitellaan siten, että niiden toimivuus taataan näillä neljällä suosituimmalla selaimella.

Kotisivujen suunnitteluun vaikuttaa myös palvelin, mille sivusto tullaan asentamaan. Erikoisominaisuuksia ei voida käyttää, mikäli palvelin ei tue näitä. Jo lomakkeen lähettämistoiminnon toteuttamisessa on palvelimittain suuria eroja. Jotta varmistutaan sivuston toimivuudesta, sitä pitää testata oikeassa palvelinympäristössä.

Hakukoneoptimoinnilla saavutetaan huomattavaa etua kotisivujen näkyvyyttä parannettaessa. Optimoitaessakaan ei voida kuitenkaan taata sitä, että sivusto nousee hakutulosten kärkeen. Lopputulokseen vaikuttaa monet asiat, kuten hakusanat tai -fraasit, jolle optimointi suoritetaan sekä tietysti se, miten muut ovat optimointinsa tehneet. Hakukoneoptimoinnin tulokset voivat näkyä pahimmillaan vasta 2-3 kuukauden kuluttua ohjelmoinnista, koska hakurobotit indeksoivat sivustoja varsin harvoin.

www.finnweb.net - sähköposti heikki.mattila(at)finnweb.net - Y-tunnus 1937189-9 - Kotipaikka: Kirkkonummi - Copyright©2013 Finnweb