Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi on käännös termistä Search Engine Optimization (SEO). Hakukoneoptimoinnilla pyritään suunnittelemaan ja toteuttamaan verkkopalveluita niin, että ne löytyvät mahdollisimman hyvin hakukoneiden kautta, jolloin saadaan lisää kävijöitä sivuille. Hakukoneoptimointia voikin verrata mainostamiseen.

Optimoinnilla viitataan sivujen sisältöön, joka optimoidaan "hakukoneystävälliseksi". Suunnittelemalla sivut oikein on mahdollista päästä hakutulosten kärkeen. Hakukoneoptimointi on prosessina aikaavievä, mutta saavutetusta tuloksesta on usein pitkäaikaista hyötyä.

Tietoa hakukoneista

Koko maailman sekä myös Suomen suosituin hakukone on Google. Suomalaiset käyttävät Googlea noin 85–90 prosenttiin kaikista hakukoneilla suoritetuista hauista. Google-hakuja kertyy Suomessa päivittäin yli 4 miljoonaa. Seuraavaksi suosituimmat internet-hakukoneet ovat Yahoo ja MSN. Tutkimusten mukaan:

  • Yli 80% internet-sivulle tulevista kävijöistä tulee hakukoneiden kautta.
  • Noin 70% hakukoneiden käyttäjistä ei katso hakutuloksia 10 ensimmäistä hakutulosta pidemmälle.
  • Noin 50% internetin käyttäjistä tekee hakuja joka päivä.

EI OLE SIIS YHDENTEKEVÄÄ, KUINKA HYVIN KOTISIVUT OVAT HAKUKONEOPTIMOITU!

www.finnweb.net - sähköposti heikki.mattila(at)finnweb.net - Y-tunnus 1937189-9 - Kotipaikka: Kirkkonummi - Copyright©2013 Finnweb